Voorgevel 2

Het bedrijf

HISTORIEK

1959  : Start van Julien Verstraetes carrière op de hoeve van zijn ouderlijke woning met een kleine boerensmidse. Tijdens deze periode was de mechanisatie bij de landbouwers in volle opmars. Het gebruik van tractors en toebehoren en de installatie van melkmachines en waterleidingen waren in snelle verspreiding en ontwikkeling.

 

1961 : Naar aanleiding van de bruiloft van Julien Verstraete en Lucienne Fraeyman, wordt een smidse in de buurt overgenomen. Twee van Juliens broers worden in het bedrijf tewerkgesteld.
 

1964 :  Na de bruiloft van broer Gerard Verstraete en Leona Fraeyman, wordt de bedrijfsnaam gewijzigd naar Gebr. Verstraete J & G.

De constructie van schorseneerploegen werd één van onze specialiteiten en eind jaren ’60 kon onze eerste schorseneerrooimachine met succes op de markt gelanceerd worden.
Vanaf dit moment kreeg de zaak een nieuwe dimensie en beschikte zij over een constructieatelier voor eigen machines.
 

1974 :  Verwerving nieuwe ateliers en stichting van het vennootschap VERSTRAETE PVBA.

Volgens de populariteit van de industriegroenten werden vervolgens witloofrooiers, materiaal voor het reinigen en sorteren van witloof, spruitenmachines, bloemkoolroosmachines, grondbewerkingsmachines, wortelrooiers, knolrooiers, selderrooiers , e.a. geproduceerd.  
Wij groeiden uit tot een KMO, gespecialiseerd  in de specifieke behoeften van het landbouwercliënteel op die plaatsen waar de grote constructeurs met serieproducten geen oplossing bieden. Dit terwijl de aandacht naar het gewone smidsewerk nooit verwaarloosd werd.
 

1984 : Intrede van Verstraete Carine, dochter van Julien.
 

1987 : Intrede van Verstraete Dries, zoon van Gerard.
 

1992 : Intrede van Verstraete Koen, zoon van Gerard.
 

2004 : Wijziging bedrijfsnaam naar VERSTRAETE Construct bvba, omdat niet alleen voor de landbouwmarkt gewerkt wordt, maar ook voor andere bedrijven, die hun weg naar Verstraete hebben gevonden en aan wie wij oplossingen bieden voor mechanische en/of hydraulische problemen.
 

2007 : Toevoeging van plantmachines van Checchi & Magli aan het gamma.

MEDEWERKERS

MEDEWERKERS

 

VERSTRAETE Carine, Zaakvoerder, Account Manager

 

VERSTRAETE Dries, Zaakvoerder, Werkplaatsleider

 

VERSTRAETE Koen, Zaakvoerder, Aankoper

 

VAN DAELE Willy, hoofdmecanicien hydrauliek

 

DEOO Heidi, polyvalent bediende

Activiteiten

Wij zijn gespecialiseerd in bloemkoolonthartmachines,
witloof-, knol- en selderrooiers, ruggentrekkers, schoffelmachines voor ruggenteelt, verkruimelrollen, etc.